ONS TEAM

 • Dinette Kooiman
  Dinette Kooiman

  Spelen met een kind in de therapeutische ruimte van de spelkamer: ik heb een zalige job! Soms wel eens zwaar en intensief door al dat verdriet dat kinderen kunnen hebben. Maar altijd zijn daar ook weer die mooie krachten en talenten die naar boven komen. Soms voorzichtig, soms uitbundig. Door te spelen komt er beweging, voelt het kind weer verbinding met zijn/haar eigenheid en kan het (opnieuw) gaan genieten van wie hij/zij is.

  Werken met kinderen is al vanaf mijn eigen kinderjaren mijn droom geweest. In 1990 behaalde ik aan de Universiteit van Utrecht mijn doctoraal examen in de Pedagogiek (opvoedkunde). Daarna ben ik vele jaren werkzaam geweest in verschillende ondersteunende projecten voor kinderen en ouders in Den Haag, zowel als uitvoerende als leidinggevende.

  In 2000 trouwde ik met mijn Belgische man en verhuisde ik naar België. In Utrecht volgde ik een specifieke opleiding voor speltherapeut. Sinds 2004 kon ik mijn droom gaan waarmaken en heb ik een eigen praktijk in Mortsel.
  Intussen ben ik moeder van twee studerende kinderen.

  Naast het werk in de praktijk werk ik als docent/supervisor aan de Hogeschool Thomas More in Antwerpen (opleiding client-centered spelcounseling).

  Binnen mijn werk als klinisch orthopedagoog en speltherapeut ben ik ook bevoegd als kinderfocustrainer. Meer info over kinderfocussen vind je hier.

  Naast de begeleiding van kinderen en hun ouders bestaat een deel van mijn werk uit het begeleiden van volwassenen. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van persoonlijke groeiprocessen.

  Om een goede behandeling te kunnen waarborgen, werk ik nauw samen met vakgenoten en andere behandeldisciplines, onder andere in de vorm van supervisie en intervisie.

  Ik ben aangesloten bij de VVCEPC (Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling), bij de NVVS, de Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten en als actief lid bij de VVO (Vlaamse Vereniging voor Orthopedagogen).

  Verbinding en speelsheid staan centraal in mijn leven en werk. Met kinderen, ouders en studenten. Daarnaast ga ik zowel in mijn Praktijk als bij het lesgeven voor echtheid, zorgvuldigheid en diepgang.

 • Tinne Anthonissen
  Tinne Anthonissen

  Speltherapie is mijn passie en mijn ziel. Ik heb bachelor in de toegepaste psychologie gestudeerd en behaalde in 2001 mijn diploma.  Na enkele jaren in het werkveld te hebben meegedraaid, besloot ik de opleiding speltherapie aan de Hogeschool in Utrecht te gaan volgen en studeerde in 2006 af.  Intussen werkte ik reeds als psychotherapeut in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Antwerpen.  Hier ben ik gestopt met werken om wat meer tijd met mijn eigen kinderen te kunnen doorbrengen. Ik ben moeder van 3 kinderen en heb hier mijn handen (graag) mee vol.

  Sinds januari 2014 ben ik werkzaam in de praktijk van Dinette Kooiman.  Naast speltherapie heb ik ook ervaring in het werken met therapeutische groepen, opvoedingsondersteuning en geef ik ook les en supervisie aan de opleiding cliënt-centered spelcounseling op Thomas More.  

  In juni 2016 rondde ik de 2-jarige postgraduaatsopleiding supervisie, intervisie en coaching af aan de AP Hogeschool.

   Buiten de spelkamer vertoef ik ook graag in de yogazaal, om zelf yoga te beoefenen en om kinderyoga te geven.  Yoga betekent ‘verbinden’ en in mijn lessen ga ik met de kinderen op zoek naar het ervaren van de verbinding van het lichamelijke, het mentale en het spirituele.

  Zowel in de spelkamer als tijdens mijn yogalessen leg ik graag de focus op de kracht van het kind en de talenten die het zelf bezit en kan aanboren.

  Ik ben aangesloten bij de BTP, beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten en de VVSpel.  Ik tracht regelmatig bijscholing en intervisie met collega-speltherapeuten te doen.

 • Stien Scheirlinckx
  Stien Scheirlinckx

  Sinds een aantal jaren werk ik als contextbegeleider binnen Bijzondere Jeugdzorg, waar ik gezinnen ondersteun die door een moeilijke periode heen gaan. Daarnaast hielp ik ook met het uitbouwen van een aanbod speltherapie binnen mijn werksetting, gericht op de meest kwetsbare kinderen binnen onze begeleidingen.

  Binnen de spelkamer staan het aanbieden van een veilig plekje, wederzijds vertrouwen en een goede werkrelatie voor mij centraal. Aangezien elk kind anders is, vind ik het belangrijk om op hun eigen maat en tempo te werken. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe kinderen zo kwetsbaar en ontwapenend, maar tegelijk ook sterk en weerbaar kunnen zijn. Het is voor mij heel verrijkend om hen te mogen begeleiden op de weg die ze afleggen. 

  In 2015 behaalde ik mijn Master Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, gevolgd door een Postgraduaat Client-Centered Spelcounseling aan de Thomas More Hogeschool. In 2021 volgde ik de jaaropleiding ‘Systeemtherapeutisch werken met het hechtingsperspectief’ bij vzw Rapunzel. Om een goede begeleiding te kunnen aanbieden, vind ik bijscholing belangrijk. Ik volg dus regelmatig studiedagen rond verschillende thema’s zoals het werken met Duplo poppen, vechtscheidingen, KOPP, depressie, ASS, … Verder heb ik op regelmatige basis intervisie en supervisie. Ik begeleidde ook een groep studenten als supervisor binnen de opleiding tot spelcounselor. Tenslotte ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor Klinische Psychologen (VVPK).

  Tijdens mijn studies ben ik mijn hart verloren aan Brussel. Ik woon intussen ook in deze prachtige stad. Verder hou ik enorm van reizen en het leren kennen van nieuwe culturen. Ik ben ook dol op mijn lieve kat en spendeer graag tijd met de mensen die dicht bij me staan.