ONS TEAM

 • Dinette Kooiman
  Dinette Kooiman

  Spelen met een kind in de therapeutische ruimte van de spelkamer: ik heb een zalige job! Soms wel eens zwaar en intensief door al dat verdriet dat kinderen kunnen hebben. Maar altijd zijn daar ook weer die mooie krachten en talenten die naar boven komen. Soms voorzichtig, soms uitbundig. Door te spelen komt er beweging, voelt het kind weer verbinding met zijn/haar eigenheid en kan het (opnieuw) gaan genieten van wie hij/zij is.

  Werken met kinderen is al vanaf mijn eigen kinderjaren mijn droom geweest. In 1990 behaalde ik aan de Universiteit van Utrecht mijn doctoraal examen in de Pedagogiek (opvoedkunde). Daarna ben ik vele jaren werkzaam geweest in verschillende ondersteunende projecten voor kinderen en ouders in Den Haag, zowel als uitvoerende als leidinggevende.

  In 2000 trouwde ik met mijn Belgische man en verhuisde ik naar België. In Utrecht volgde ik een specifieke opleiding voor speltherapeut. Sinds 2004 kon ik mijn droom gaan waarmaken en heb ik een eigen praktijk in Mortsel.
  Intussen ben ik moeder van twee tieners.

  Naast het werk in de praktijk werk ik als docent/supervisor aan de Hogeschool Thomas More in Antwerpen (opleiding client-centered spelcounseling).

  Binnen mijn werk als orthopedagoog en speltherapeut ben ik ook bevoegd als kinderfocuscoach. Meer info over kinderfocussen vind je hier.

  Naast de begeleiding van kinderen en hun ouders bestaat een deel van mijn werk uit het coachen van persoonlijke groeiprocessen van volwassenen. Ik ben erkend begeleider bij PRH-Vlaanderen.

  Om een goede behandeling te kunnen waarborgen, werk ik nauw samen met vakgenoten en andere behandeldisciplines, onder andere in de vorm van supervisie en intervisie.

  Ik ben aangesloten bij de VVCEPC (Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling), bij de NVVS, de Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten en als actief lid bij de VVO (Vlaamse Vereniging voor Orthopedagogen).

  Verbinding en speelsheid staan centraal in mijn leven en werk. Met kinderen, ouders en studenten. Daarnaast ga ik zowel in mijn Praktijk als bij het lesgeven voor echtheid, zorgvuldigheid en diepgang.

 • Tinne Anthonissen
  Tinne Anthonissen
  Speltherapie is mijn passie en mijn ziel. Ik heb bachelor in de toegepaste psychologie gestudeerd en behaalde in 2001 mijn diploma.  Na enkele jaren in het werkveld te hebben meegedraaid, besloot ik de opleiding speltherapie aan de Hogeschool in Utrecht te gaan volgen en studeerde in 2006 af.  Intussen werkte ik reeds als psychotherapeut in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Antwerpen.  Hier ben ik gestopt met werken om wat meer tijd met mijn eigen kinderen te kunnen doorbrengen. Ik ben moeder van 3 kinderen en heb hier mijn handen (graag) mee vol.
   
  Sinds januari 2014 ben ik werkzaam in de praktijk van Dinette Kooiman.  Naast speltherapie heb ik ook ervaring in het werken met therapeutische groepen, opvoedingsondersteuning en geef ik ook les en supervisie aan de opleiding cliënt-centered spelcounseling op Thomas More.  
  In juni 2016 rondde ik de 2-jarige postgraduaatsopleiding supervisie, intervisie en coaching af aan de AP Hogeschool.
   
  Ik ben aangesloten bij de NVVS, Nederlandse Vereniging Voor Speltherapeuten en bij de BTP, beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten.  Ik tracht regelmatig bijscholing en intervisie met collega-speltherapeuten te doen.
 • Marjanna Hiel
  Marjanna Hiel

  Het werken met kinderen en hun ouders vormt een rode draad in mijn leven. Dit werk is vrijwillig gestart in een opvangcentrum voor Chileense vluchtelingen. Na de geboorte van mijn dochter besloot ik om mezelf professioneel verder te ontplooien. Van toen af heb ik verschillende, kortdurende en langdurige opleidingen gevolgd m.b.t. het jeugdwelzijnswerk: o.a. allerlei ervaringsgerichte en creatieve trainingen, jeugdbegeleider in de bijzondere jeugdzorg en Bachelor in de gezinswetenschappen. Ik heb nu ongeveer vijfentwintig jaar ervaring in verschillende pedagogische projecten voor kinderen, hun ouders en hun context (intercultureel). In 2009 heb ik een opleiding cliënt centered speltherapie afgerond aan de Hogeschool te Utrecht. Ik werk als zelfstandige speltherapeute in de praktijk voor speltherapie van Dinette Kooiman en deeltijds in loondienst als speltherapeute & oudercoach in vzw ‘Het Open Poortje’.

  Ik ben aangesloten bij de NVVS, de Nederlandse vereniging voor speltherapeuten en bij de NVS, Netwerk voor Vlaamse speltherapeuten. Samen met collega’s speltherapeuten doen we op frequente basis intervisie en supervisie om de kwaliteit van de speltherapie te garanderen. Daarnaast verdiep ik mezelf via specifieke trainingen en literatuur gerelateerd aan de cliënt centered speltherapie. Samen met mijn collega’s speltherapeuten begeleid ik supervisie binnen de opleiding ‘spelcounselor’ aan de Thomas More Hoge school.

  In 2012 heb ik een jaartraining Kinderfocussen afgerond, een methode die nauw aansluit bij de cliënt centered speltherapie, met de doelstelling kinderen te begeleiden naar meer verbinding met hun innerlijke wereld. Sedert 2015 verdiep ik me verder in traumabegeleiding.

  Ik woon momenteel in Antwerpen met mijn lieve partner en onze twee temperamentvolle poezen. Mijn prachtige dochter staat op eigen benen. Ik word sterk geïnspireerd door de natuur, door natuurfilosofie, de levenswijsheid van natuurvolkeren, de dierenwereld, muziek, dans, oerritmes & bio-energetisch lichaamswerk. Natuurlijke wijzen van helen ligt me zeer nauw aan het hart en ik ga hierin een eigen pad. Het verdiept sterk mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn werk met de kinderen en hun ouders.